Vilken är den bästa gratis översättarappen 2023?

Vilka är några av de viktigaste funktionerna att leta efter i en gratis översättningsapp?

I takt med att affärer och kommunikation sträcker sig allt längre bortom gränserna ökar behovet av översättningar av hög kvalitet. Medan man traditionellt sett anlitade erfarna översättare för att producera innehåll på främmande språk, kan användningen av en översättarapp erbjuda en snabbare och billigare upplevelse för både privata användare och företag.

Men när det finns så många appar tillgängliga, vilken är då den bästa gratis översättarappen att använda? I dagens artikel vill vi presentera dig för några användbara gratisverktyg för översättning som hjälper dig att kommunicera med människor som kommer från främmande kulturer, samtidigt som de ger dig möjlighet att lära dig under tiden.

Gratis översättningsappar – vilka funktioner ska du leta efter?

Innan vi går vidare till själva listan över appar ska vi först diskutera vilka funktioner som varje bra språköversättningsapp bör ha. Datorstödd översättning utvecklas och förbättras ständigt – här är vad du ska leta efter i helt gratis översättningsappar.

En av de viktigaste funktionerna som gratis översättningsappar bör ha är förmågan att ge en korrekt transkription av det som appen upptäcker att det sägs. Röstigenkänningstekniken utvecklas och förbättras fortfarande, och fel i översatta ord kan fortfarande förekomma. Se till att den app du väljer har möjlighet att redigera transkriptionen innan den översätts, så att du kan korrigera fel hörda ord och meningar.

Översättning från tal till tal är inte det enda du bör leta efter i några av de bästa gratis översättningsapparna. Att översätta dokument i farten kan vara lika viktigt, särskilt om du använder appen i affärssyfte, där dokument och andra digitala filer används ofta.

För det tredje bör du sikta på en app för språköversättning som erbjuder lagring av tidigare översättningar för att kunna föra register. Även om den här funktionen knappast finns i någon gratis översättningsapp, har vissa appar köp i appen som lägger till lagring för historiska register. Om du inte är 100 % säker på att du inte kommer att behöva komma åt tidigare översättningar är denna funktion ett absolut måste.

Vilken är den bästa gratis översättarappen?


Translate Now är en av de mest populära gratis översättningsapparna och erbjuder många användbara funktioner. Appen finns enbart på iOS och möjliggör röst- och kameraöversättningar, tillsammans med AR-översättningsfunktioner som kan ersätta ord och meningar med deras översättningar i realtid.

Translate All är en fantastisk app som finns tillgänglig på både iOS- och Android-enheter och som har funktioner för text- och talöversättningar. Även om appen kanske saknar funktioner som skulle göra den lämplig för företagsanvändning, gör dess användarvänliga gränssnitt och användarvänlighet den till en perfekt följeslagare för resor utomlands.

Google Translate är förmodligen den mest välkända översättningsappen som finns tillgänglig gratis och som automatiskt kan upptäcka över 100 språk vid textöversättning. För talöversättning har Google Translate för närvarande stöd för över 30 språk, och dess funktion Google Lens kan översätta text på skyltar i farten. Appen är helt gratis och har inga köp i appen, och erbjuder översättningar i alla appar och en av världens mest avancerade maskinöversättningsmotorer.

TripLingo är definitivt en av de bästa översättningsapparna för affärssyften, som erbjuder byte mellan formellt och informellt tal och till och med stöder slang. Den innehåller också en mängd utbildningsmaterial som kan lära dig om det lokala språket och kulturen i det land du reser till. De flesta funktionerna är dock dolda bakom en betalvägg – en månadsabonnemang är nödvändigt för att låsa upp full funktionalitet.

Några av de mest populära sajterna för maskinöversättning – översättningssajter på webben

Använd mjukvara för maskinöversättning och skicka oss översättningen tillsammans med källtexten för redigering. Vi avslutar och ser till att resultatet håller hög kvalitet. Vi beräknar piset först. För en offert, kontakta oss via länk till prislista.

Informationslänk. E-mail. Läs mer om redigering av översatta texter här.

Google Översätt

En av de mest populära översättningstjänsterna erbjuder Google. Om du söker på Google efter översättare dyker dess eget praktiska verktyg upp, rakt ovanför dina sökresultat.

Bing Microsoft Translator

Ett annat stort namn bland översättningstjänsterna är Bing, som använder Microsoft Translator. Du kan välja källspråk själv eller så känner sajten automatiskt av vilket språk det gäller medan du skriver. Om du har mikrofonfunktionen på kan du tala in texten som du vill få översatt, vilket är praktiskt.

Translatedict

Med tjänsten Translatedict kan du välja mellan över 50 språk och använda automatisk igenkänning av ditt eget språk. Bara skriv in ett ord, en fras eller en större mängd text, välj språk att översätta till och tryck Översätt . Du ser nu översättningen i text och kan trycka på ljudknappen för att höra den också.

Microsoft Translator: Conversations

Microsoft Translator live är en gratis översättnings- och transkriptionstjänst som gör att du kan föra översatta samtal över flera olika enheter på iOS, Android etc.

Tilde Translator

Tilde kan användas för att översätta text från och till de baltiska språken. Tildes utvecklare påpekar att maskinöversättningen gör det möjligt att förstå textens innebörd men den kan inte ersätta en mänsklig översättare.

DeepL Translate

Använd det kostnadsfria verktyget DeepL Translator för att översätta dina texter med den bästa maskinöversättningen som finns, driven av DeepL:s världsledande neurala nätverksteknik. Teknikjättarna Google, Microsoft och Facebook använder alla maskinöversättning men det lilla företaget DeepL ligger i täten och har höjt ribban inom fältet.

Babylon Online Translator

Babylon erbjuder mjukvara som du kan ladda ned för översättning men de har även ett alternativ på webben. Den översätter mer än 75 språk och har en enkel bytesfunktion, så trots att den kanske inte har alla finesser som andra sajter har så rapporteras det att den genererar rätt bra översättningar.

Free online translator – Langf

Langf har en effektiv internettjänst med tillgång till de mest populära verktygen för automatisk översättning av ord, fraser och större textblock. Tjänstens unika finesser är översättningsredigerare, virtuellt tangentbord, ljuduppspelning av text, grammatikkontroll, avkodare samt omvänd översättning. Navigation av tjänsten finns på 11 språk.

Undvik att använda maskinöversättningssajter och -mjukvara för att översätta viktiga dokument såsom affärsöversättningar, medicinska texter, tekniska texter eller nätverksöversättningar eftersom dessa gratisalternativ inte garanterar att uppgifterna behandlas konfidentiellt.

Efterredigering av automatisk maskinöversättning

Vi lever i teknikens tid, då alla våra dagliga aktiviteter påverkas av ny utvecklingen. Översättningsbranschen är inget undantag. Framsteg inom översättningsteknik har redan förändrat hur översättningar produceras. Under de senaste åren har maskinöversättning använts i stor grad för att höja effektiviteten och sänka kostnaderna. Men kan maskinöversättning ersätta kvaliteten på mänskliga översättningar?

Maskinöversättning är en typ av automatisk översättning som utförs av en dator utan mänsklig inblandning. Den mest populära maskinöversättningstjänsten har utvecklats av Google, men det finns andra professionella maskinöversättningsprogram som är designade för professionella översättare och översättningsföretag som översätter hela dokumenthemsidor och andra former av innehåll.

Översätt med Google, Bing, Microsoft, Tilde och redigera med oss! | Maskinöversättning med efterredigering | ISO-certifierad översättningsbyrå Baltic Media

Publicerad av Nordic-Baltic language service provider Baltic Media®

Nordic-Baltic Online Translation agency Baltic Media is a leading provider of online translation services in Northern Europe specializing in Northern European (incl. Nordic, Baltic, Slavic) languages mostly in translation services from/into Swedish, Finnish, Danish, Icelandic, Norwegian, German, English, Polish, Russian, Latvian, Lithuanian and Estonian. As an ISO certified language service provider, translation agency Baltic Media offers human translation services for corporate, public and individual clients. Your online Nordic-Baltic translation agency | Stockholm | Riga Översättningsbyrå Baltic Media Translations AB etablerades i Sverige 1991 och är en av de ledande leverantörerna inom segmentet för högkvalitativa språktjänster i Norden och Baltikum. Översättningsbyrån har kontor i Stockholm, Riga. Verksamheten är certifierad enligt ISO 9001-2015.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: